Skip to main content
stress icon

Stress bevidsthed


Stress er en massebetegnelse. Netop derfor er det vigtigt, at vi finder frem til alt det, der stresser dig eller har gjort du er udbrændt. Det er nu vigtigt, at du står op for dig selv og søger hjælp i tide – og der er helt sikkert en grund til at du netop lige nu sidder og læser her på siden.

Mine redskaber til at hjælpe dig bedst muligt og hurtigst muligt er flere ting i min værktøjskasse samt mange års erfaring. Værktøjerne kan du læse om her på siden, men er det allerede for meget for dig, så skriv én sætning i en mail til mig, at du har brug for hjælp og jeg kontakter dig og vi finder en vej. Nænsomhed og ét  skridt af gangen er vigtigt her. 

For at komme ud af stress, bevæger vi os sammen ud af negativiteterne. Det vigtigste du kan gøre er at tage det første skridt og bestille din tid og møde frem enten i klinikken eller på telefonen eller på videomøde (zoom).

Jeg lytter til dig og begynder at  behandle dig blidt og i lethed for dine fastlåste følelser og traumer. Det er helt normalt, alle har som udgangspunkt ukendte traumer og negative følelser liggende i deres krop, det er bare et spørgsmål, om de bliver aktiveret ved nogle oplevelser og hændelser, der sker i løbet af livet og lige pludselig er nok mere end nok. Stress kommer snigende, men med ny bevidsthed sammen med behandlingerne kan du tage kontrol over dit liv.

Du kan få din indre ro og ligevægten indeni i dig og først der, er det muligt for at gå videre og sætte nye mål i dit liv og opnå varig bedring.

Stress kan være meget belastende, og det går især ud over kredsløbet og det autonome nervesystem (styrer de indre organer).

Hvis kroppen belastes ud over, hvad den kan regulere, kan der i første omgang optræde lettere forbigående symptomer som nervøsitet, diarré, forstoppelse, hovedpine, spændinger, søvnløshed osv.

Hvis belastningerne ophører, vil kroppen oftest vende tilbage til sin normale tilstand.

Når kroppen udsættes for voldsom stress, har den fra tidernes morgen indstillet sig på at kæmpe eller flygte.

Kroppens reaktion på stress

Der dannes adrenalin, som sætter kroppen i alarmberedskab, og der dannes binyrebark hormoner, som virker betændelseshæmmende, og som undertrykker immunforsvaret.

Derfor, når stressede personer endelig får mulighed for at slappe af og glæder sig til ferien, kan de begynde ferien med en infektion eller migræne, da de ikke længere er beskyttet af binyrebark-hormoner, som dannes under stress. Kroppen vælger at kæmpe mod de ydre farer og denne tilstand er ressourcekrævende og nedbrydende for personen.

Betændelsestilstande, kroniske lidelser, allergier og depotlidelser som for eksempel gigt, bylder, psoriasis, diabetes, stofskiftelidelser, celleforandringer (cancer) og indtrængning af skadelige stoffer i cellerne kan være opstået ved længerevarende stress påvirkninger.

At håndtere stress er afgørende for at opnå en sund og tilfredsstillende livsstil. Stress kan have alvorlige konsekvenser for både fysisk og mental sundhed, herunder øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, depression, angst og søvnforstyrrelser. Når man er stressramt, kan det føles som om, man er fanget i en uendelig labyrint af bekymringer og negativitet, der forhindrer en i at nyde livets glæder og skønhed.

At tackle stress er ikke kun en nødvendighed for at opnå trivsel, det er også en mulighed for at genoprette forbindelsen til livets positive sider. Gennem effektive behandlinger hos Bente Fisker, hvor årsager til stress findes og virkningerne neutraliseres og du lærer enkle mentale værktøjer, at lære at kende følelsen af selvaccept og tilpasset motion kan du lære at håndtere stressende situationer mere effektivt og genopbygge forbindelsen til det skønne ved livet. Dette kan omfatte at finde glæde i små ting, værdsætte øjeblikkets skønhed og opbygge meningsfulde forbindelser med andre.

At prioritere ens mentale og fysiske velbefindende er afgørende for at bryde den onde cirkel af stress og genskabe balance i livet. Ved at søge hjælp og arbejde aktivt med at håndtere stress kan man begynde at genopdage glæden ved livet og skabe en mere meningsfuld og tilfredsstillende tilværelse.